POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine https://vipava1894.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in na podlagi priporočil GZS ter mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja urejajo način delovanja spletne trgovine vipava1894.com, ki jo upravlja Vipava 1894 d.o.o., Vinarska cesta 5, 5271 Vipava (v nadaljevanju ”ponudnik”), pravice in obveznosti ponudnika in obiskovalcev spletne strani vipava1894.com ter uporabnikov, ki izvršijo nakup (v nadaljevanju ”kupec”).


PODATKI O PONUDNIKU
VIPAVA 1894 d.o.o.
Vinarska cesta 5
5271 Vipava
Slovenia

Davčna številka: SI 13948024
Matična številka: 8006636000

Zakoniti zastopnik: Jakob Blaschitz, direktor
DDV zavezanec: DA
IBAN: SI56 1010 0005 6065 316
SWIFT: BAKOSI2X
Družba je registrirana pri Okrajnem sodišču v Novi Gorici.


DOSTOPNOST INFORMACIJ
Ponudnik se zavezuje, da bodo kupcu dostopne naslednje informacije:

 • Identiteta podjetja (ime in sedež ponudnika),

 • Kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s ponudnikom,

 • Bistvene značilnosti blaga,

 • Pogoji dostave artiklov (stroški, način in rok dostave),

 • Jasno in nedvoumno označene cene ter razvidno prikazane, ali že vsebujejo davke in stroške dostave,

 • Možni načini plačila,

 • Časovna veljavnosti ponudbe.


PRIJAVA
Ob registraciji na www.vipava1894.com si obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte in geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno povezujeta z unešenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa in se hkrati strinja z vsebino pogojev poslovanja.


NAROČILA, POTRDITEV NAROČIL
Ko ponudnik prejme naročilo poslano s strani kupca, mu nemudoma potrdi prejem naročila. Ta potrditev ne zagotavlja, da je blago na zalogi in da se je pričela odprema blaga, ampak le obvestilo kupcu, da je ponudnik prejel naročilo in da je stekel postopek preveritve dobavljivosti blaga. Po preverbi o dobavljivosti ponudnik izdobavi blago. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik pošlje potrditev naročila.


CENE
Vse cene na spletni strani so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV).
Znižana cena je znižana redna cena, ki velja za določen ali nedoločen čas.
Vse cene navedene na www.vipava1894.com so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov pošiljanja. Cena izpisana ob koncu posameznega naročila je sestavljena iz stroška nakupa blaga, stroškov pošiljanja in morebitnih stroškov plačila. Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja cen brez predhodnega obvestila. Veljavna je tista cena, ki je objavljena v trenutku oddaje naročila.
Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine.

Zaradi narave poslovanja se ponudnik prizadeva podatke o izdelkih spreminjati in ažurirati hitro in pogosto. Kljub prizadevanju pri zagotavljanju ažurnih in točnih podatkov v spletni trgovini www.vipava1894.com, se lahko zgodi, da je podatek v opisu napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se podatek spremeni med samo obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil dostop do nakupa oziroma mu ponudil najboljšo možno rešitev.

Slike izdelkov so simbolične in nujno ne odražajo v celoti dejanskega stanja izdelka.


NAČIN PLAČILA, DOSTAVA IN STROŠKI DOSTAVE
Plačilo blaga v spletni trgovini www.vipava1894.com je mogoče z naslednjimi načini:

 • Plačilo po predračunu – namenjeno predvsem pravnim osebam. Kupec prejme predračun na naveden elektronski naslov. Po prejetju plačila odpremimo pošiljko.

 • Plačilo po povzetju – plačilo po povzetju je možno le s plačilom v gotovini, strošek takega načina plačila pa je 2,00 €.

 • Plačilo prek sistema varnega plačevanja PayPal.

Dostavo naročenega blaga opravljamo z lastno logistično službo ali s pogodbenim partnerjem GLS.
Naročeno blago lahko prevzamete tudi osebno na sedežu podjetja (Vnarska cesta 5, 5271 Vipava).

Za dostavo blaga na območju Slovenije je strošek dostave 5,00 €. Za naročila nad skupno vrednostjo 76,00 € – vključno z DDV je dostava brezplačna. Za dostave izven Slovenije zaračunamo prevoz po uradnem ceniku našega pogodbenega partnerja za tujino (UPS).

Rok dostave naročenega blaga je načeloma 2-3 delovne dni. V kolikor blaga ni na zalogi, ponudnik o tem obvesti kupca in se s kupcem dogovori o dobavnem roku.

V primerih, ko ponudnik pravočasno odpremi naročene izdelke, ponudnik ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca.

Za izgubo ali poškodbo pošiljke odgovarja dostavna služba. Ponudnik v primeru poškodbe ali izgube pošiljke pošlje novo, takoj po obvestilu.


ODSTOP OD NAKUPA, VRAČILO KUPNINE
V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima kupec pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči, da odstopa od naročila. Kupec lahko blago vrnete na podlagi obvestila o odstopu na elektronski naslov [email protected].
Blago je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Vrnjeno blago mora kupec vrniti nepoškodovano, originalno zapakirano in v nespremenjeni količini podjetju Vipava 1894 d.o.o., Vinarska cesta 5, 5271 Vipava. Stroške vračila blaga plača kupec.

V kolikor odstopate od naročila, vam po prejemu blaga in pregledu, da je blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini, vrnemo vsa izvršena plačila. Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 15 dni po prejemu sporočila o odstopu ter vračilu blaga.
Kupec naj ob vračilu blaga priloži račun za blago, osebne podatke ter transakcijski račun, kamor se bo kupnina vrnila.


ZAVRNITEV NAROČILA
Spletna trgovina si pridružuje pravico, da lahko zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ja pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga ne more izvesti, zavrne.


REKLAMACIJE
Prizadevamo si za zadovoljstvo naših kupcev, zato vam v primeru, da ste prejeli blago, ki ne ustreza vašim željam ali potrebam, nadomestimo z drugim ali vam na vašo željo vrnemo denar. Nepoškodovano, neuporabljeno in blago v originalni embalaži nam lahko vrnete v roku 15 dni od nakupa na naslov: Vipava 1894 d.o.o., Vinarska cesta 5, 5271 Vipava in vrnili vam bomo kupnino. Možnost vračila ne velja v primeru, da je bila originalna embalaža ali blago uporabljeno.

V primeru, da je paket, v katerem je kupec prejel naročeno blago fizično poškodovan, v njem manjka del naročila ali kaže znake odprtja, mora kupec sporočiti reklamacijo pri kurirski družbi GLS in nam v vednost. Skupaj z našim pogodbenim partnerjem bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.


VARNOST SPLETNE TRGOVINE
Ponudnik zagotavlja ustrezna tehnološka sredstva in varnostno-zaščitne sisteme, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo ali zlorabo podatkov.


VAROVANJE PODATKOV
Ponudnik Vipava 1894 d.o.o. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov. Vsi podatki, pridobljeni prek spletne strani www.vipava1894.com, bodo uporabljeni izključno za potrebe izvedbe naročila in dostave ter pošiljanje ponudb, informativnih gradiv, računov in ostale dokumentacije. Uporabnikovi podatki ne bodo posredovani tretji osebi.
Vaše podatke potrebujemo za nemoten proces izvedbe naročila in morebitnih obvestilih o naročilu.

Za izvedbo nakupa v spletni trgovini www.vipava1894.com potrebujemo naslednje podatke:

 • Ime

 • Priimek

 • Telefon

 • Email naslov

 • Naslov

 • Kraj

 • Poštna številka

 

Sistem spletne trgovine lahko samodejno zbira še nekatere druge podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Kot npr. naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih strani, ki ste jih obiskali v naši spletni trgovini. Ponudnik te informacije uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletne trgovine www.vipava1894.com ter za optimizacijo. Uporabnik se z uporabo spletne trgovine www.vipava1894.com s tem strinja.


PRITOŽBE IN SPORI
Ponudnik si prizadeva vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in reševanja morebitnih sporov. Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo s področja varstva potrošnikov.
Uporabnik (kupec) lahko pritožbo odda na e-poštni naslov [email protected]. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Spletna trgovina si pridružuje pravico do sprememb Splošnih pogojev kadarkoli oz. brez predhodnega obvestila. 

Želimo vam prijetne in ugodne nakupe v naši spletni trgovini.

Vipava 1894 d.o.o., Vino, veselje vrača.


POMEMBNO
Izdajanje in dostava vina in žganih pijač se lahko izvede samo osebam, starejšim od 18 let. Zato mora biti kupec v času oddaje naročila polnoleten. V nasprotnem primeru ponudnik odstopa od pogodbe. Kupec/uporabnik s strinjanjem s splošnimi pogoji potrjuje, da je starejši od 18 let. Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.